Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50547 Library:50625 in /home/users/A005450/magentaplayground.be/www.magentaplayground.be/wp-includes/wp-db.php on line 1387
Verkopen | Landbouwgrond Te KoopLandbouwgrond Te Koop
Menu Filter

landbouwgrondtekoop.be

De snelle gratis link tussen vraag en aanbod

Akkerland, weidegrond, bosgrond of bouwland in eigendom? Verkopen is ook voor jou een interessante optie.

Jouw landbouwgrond verkopen? Voeg jouw grond toe →


Iedereen heeft een andere reden om landbouwgrond te verkopen. We geven je 5 situaties waarbij verkoop het overwegen waard is:

1

Je erfde samen met andere familieleden grond en bent dus eigenaar in onverdeeldheid. Geen van de mede-eigenaars is geïnteresseerd om het akkerland, weiland of bos te bewerken?

Wat zegt de IT-analist?

“Ik erfde samen met mijn broers akkergrond van mijn ouders. Ik ben niet geïnteresseerd om deze te bewerken, en mijn broers ook niet. Ik zou het geld goed kunnen gebruiken. Dan kunnen mijn vrouw Veerle en ik een eigen huisje kopen.” Lees ook het artikel ‘Verkopen in onverdeeldheid’ in de nieuwsrubriek.

2

Je hebt met de jaren heel wat weide of akkergrond gekocht maar hebt nu geen tijd en zin meer om alle pachten en huren op te volgen?

Wat zegt het gepensioneerde koppel?

“We hebben onze spaarcenten geïnvesteerd in allerlei soorten gronden. Deze zijn allemaal verpacht maar we worden een dagje ouder en kunnen al die pachten niet meer opvolgen. Als we nu een aantal gronden verkopen, kunnen we onze kinderen financieel ondersteunen.” 

3

Het akkerland dat je in eigendom hebt, is een interessante belegging geweest maar nu heb je het geld nodig?

Wat zegt de ondernemer?

“Ik heb wel wat stukken landbouwgrond in eigendom. Dat is altijd een interessante belegging geweest maar nu heb ik het geld nodig. Ik ga een investering in mijn eigen bedrijf doen.” Lees ook het artikel ‘Geld vrijmaken voor bedrijfsinvesteringen’ in de nieuwsrubriek.

4

Je hebt je hele leven geboerd maar nu is het tijd om een versnelling lager te schakelen? Je hebt dus te veel landbouwgrond in eigendom en bekijkt wat de mogelijkheden zijn?

Wat zeggen de landbouwers op leeftijd?

“We hebben ons hele leven geboerd. We hebben geen opvolgers en binnen een paar jaar zitten we dus met te veel landbouwgrond. Tijd om te bekijken wat kan.” Lees ook het artikel ‘Pensioenplanning als stoppende landbouwer’ in onze nieuwsrubriek.

5

Je hebt gehoord dat er veel vraag is naar landbouwgrond. Je wil eens kijken hoeveel jouw gronden, of die van je klanten, kunnen opbrengen?

Wat zegt de accountant?

“Heel wat van mijn klanten hebben weiland of akkergrond in eigendom. Ik bekijk voor hen wat de prijzen zijn en of het interessant is om te verkopen.” Lees ook het artikel ‘Waardebepaling van landbouwgronden in Vlaanderen’ in onze nieuwsrubriek.


Redenen genoeg dus om landbouwgrond te verkopen, maar de beslissing nemen is niet altijd gemakkelijk. Je zit waarschijnlijk met een aantal praktische vragen.

Misschien ook met twijfels en emotionele bezwaren. Neem gerust de tijd en denk er nog eens over na.

In onze nieuwsrubriek vind je heel wat achtergrondinformatie over het verkopen van landbouwgronden. Zo maak je zeker een doordachte keuze. Wil je graag een persoonlijk gesprek? Dat kan. Vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. Ook je vragen stel je via deze weg.

Jouw landbouwgrond verkopen? Voeg jouw grond toe →