Warning: mysqli_real_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:50547 Library:50625 in /home/users/A005450/magentaplayground.be/www.magentaplayground.be/wp-includes/wp-db.php on line 1387
Hoe verkoop je landbouwgrond in onverdeeldheid?Landbouwgrond Te Koop
Menu Filter

Hoe verkoop je landbouwgrond in onverdeeldheid? Grond in onverdeeldheid verkopen

Eerst en vooral: wat is onverdeeldheid of mede-eigenaarschap?

Volgens de site van belastingen Vlaanderen is er sprake van onverdeeldheid wanneer een zakelijk recht, bv. een eigendomsrecht, op een (onroerend) goed verdeeld is tussen meerdere personen. Is het zakelijk recht van een van deze personen op een (onroerend) goed op haar beurt verdeeld over meerdere personen, dan spreekt men van een onder-onverdeeldheid.

Door erfenis komen heel wat gronden in onverdeeldheid terecht. Dikwijls blijven ze vervolgens jaren liggen. Landbouwgrond is echter ideaal om snel te verkopen, ook in onverdeeldheid.

Hoe landbouwgrond in onverdeeldheid verkopen?

De verkoop van een landbouwgrond in onverdeeldheid vereist de medewerking van alle mede-eigenaars. Het mandaat van één van de mede-eigenaars aan een makelaar of notaris is onvoldoende.

Zijn alle mede-eigenaars akkoord, dan verkopen zij de grond in zijn geheel en niet elk de onverdeelde helft. Het bedrag dat de koper betaalt, wordt verdeeld tussen de mede-eigenaars overeenkomstig hun aandeel in de grond.